You are here

URBACT Slovenija

URBACT je program evropskega teritorialnega sodelovanja, katerega poslanstvo je spodbujati in podpirati trajnostni in celoviti urbani razvoj. Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica. Poslanstvo programa URBACT je mestom omogočiti, da skupaj razvijajo celostne rešitve za urbane izzive tako, da se povezujejo, delijo izkušnje in se iz njih učijo ter spoznavajo dobre prakse za izboljšanje urbanih politik.

Nacionalna točka URBACT
IPoP je nevladna, svetovalna in raziskovalna organizacija na področju trajnostnega urejanja prostora.
Petra
Očkerl
Marko
Peterlin
Ministrstvo, pristojno za URBACT
Ministrstvo za okolje in prostor
Tomaž
Miklavčič
Ministrstvo za okolje in prostor, Služba za finančne zadeve (prvostopenjska kontrola)
Nataša
Mravljak
V Utrechtu prebivalci sami vzdržujejo park
Javni prostori na veliko načinov pozitivno vplivajo na kakovost življenja prebivalcev. Lokalne uprave zato vlagajo v ustvarjanje visokokakovostnih prostorov s procesi, ki jim rečemo placemaking. Resničen izziv pa je dolgoročno ohranjanje tako dosežene kakovosti prostorov.
Globoko vdihnite (ali raje ne)
Novembra je Evropska agencija za okolje (EEA) prestavila evropski indeks kakovosti zraka (link is external) (European Air Quality Index), ki zagotavlja informacije o trenutni kakovosti zraka, ki ga dihajo evropski državljani. Obstajajo razlogi za optimizem?
Otok pešcev
Ob pristanku v trajektni luki na Silbi, srednje velikem otoku v Severni Dalmaciji, te neposredno ob luki pričaka kristalno čisto morje in prav spodobna plaža z belimi kamenčki. Bližnji kafič služi kot plažni bar, pa tudi kot čakalnica za mnoge potnike, ki poleti obiščejo otok. A v nasprotju z drugimi otoki se tu s trajekta ne izkrca noben avto. Na Silbi so namreč prepovedani.
Festival PREBUJANJE SPEČEGA VELIKANA: kreativci, sodelujte!
Projektna skupina URBACT projektov Mestne občine Maribor prijazno vabi na javni dogodek z namenom predstavitve lokalnega akcijskega načrta revitalizacije nekdanje kaznilnice (KPD) in predstavitve ustvarjalcev na področju kulturnih in kreativnih industrij (KKI) v Mariboru.

Article

Otok pešcev

Ob pristanku v trajektni luki na Silbi , srednje veli kem otoku v Severni Dalmaciji, te neposredno ob luki pričaka kristalno čisto morje in prav...
Dogodki
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28