You are here

URBACT Slovenija

URBACT je program evropskega teritorialnega sodelovanja, katerega poslanstvo je spodbujati in podpirati trajnostni in celoviti urbani razvoj. Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica. Poslanstvo programa URBACT je mestom omogočiti, da skupaj razvijajo celostne rešitve za urbane izzive tako, da se povezujejo, delijo izkušnje in se iz njih učijo ter spoznavajo dobre prakse za izboljšanje urbanih politik.

Nacionalna točka URBACT
IPoP je nevladna, svetovalna in raziskovalna organizacija na področju trajnostnega urejanja prostora.
Petra
Očkerl
Marko
Peterlin
Ministrstvo, pristojno za URBACT
Ministrstvo za okolje in prostor
Tomaž
Miklavčič
Ministrstvo za okolje in prostor, Služba za finančne zadeve (prvostopenjska kontrola)
Nataša
Mravljak
Sorodna omrežja

Creative Clusters

The starting assumption of the project is that creativity can act as a driving force for economic development of small urban centres and not only of...
Pridružite se nam na konferenci Bogastvo lokalnih skupnosti!
Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti / Kako obdržati denar v lokalnem gospodarstvu?, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani.
Spodbujanje tehnološkega in digitalnega gospodarstva: poiščite navdih na spletni platformi Techplace!
Tehnološko in digitalno gospodarstvo sta v razcvetu, in to v taki meri, da jima je težko slediti, če ne deluješ znotraj tega področja. Kje lahko mesta najdejo relevantne informacije, s katerimi si lahko pomagajo pri razvijanju te »nove« industrije?
Mesta mestom #9: Mobilna občinska enota
V Palmeli so z mobilno enoto občinske in upravne storitve pripeljali bližje zlasti starejšim prebivalcem na podeželju. Enota se po vnaprej znanem urniku ustavlja na različnih postajah v središčih vasi.
Na festivalu v Lizboni tudi o prihodnosti programa (video)
Lizbona je 13. in 14. septembra 2018 gostila že tretji URBACT Festival mest. Tokrat se ga je udeležilo 570 udeležencev, 250 jih je predstavljajo mesta in lokalne skupnosti.
Dogodki
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
An Open Dialogue on URBACT will take place on 15 November from 11.30 to 13.30.