You are here

URBACT in Nederland

URBACT is al meer dan 10 jaars een Europees kennisuitwisselingsprogramma dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd. Het programma richt zich op een duurzame geïntegreerde ontwikkeling van steden. Want steden spelen een sleutelrol binnen de complexe veranderingen van onze samenleving.

Nationaal URBACT Punt
Platform31 is vanuit Nederland het Nationaal URBACT Punt. Voor vragen over de finance officer kan contact worden opgenomen met Hanjo Blom van RVO via hanjo.blom@rvo.nl
Platform31
Nederland
Suzanne
Bleijenberg
Ministerie verantwoordelijk voor URBACT
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Robert-Jan
Van Lotringen
URBACT III Call for Transfer Networks nu open!
Na de beslissing van het URBACT III Monitoring Committee is de oproep tot het indienen van voorstellen voor maximaal 25 Transfer Networks voor 2014-2020 nu open. Deadline voor aanmelden: 10 januari 2018.
Good Practice stad Groningen verwelkomt expats. Twee ervaringsdeskundigen aan het woord!
In dit artikel leggen ervaringsdeskundigen uit waarom Groningen de titel Good Practice Stad draagt.
URBACT’s Good Practices onthuld: ‘Inspirerende oplossingen voor betere steden’
Op zoek naar ideeën over het verbeteren van de luchtkwaliteit in een stad, het ondersteunen van plaatselijke banen of het betrekken van burgers bij de opvang van vluchtelingen? Scores van beproefde stadsoplossingen zijn online gepubliceerd door URBACT, het EU leer- en uitwisselingsprogramma voor geïntegreerde, duurzame stedelijke ontwikkeling.
Bijeenkomsy Freight TAILS in Maastricht
16 en 17 mei was NUP Nederland aanwezig bij de werksessies van het project Freight TAILS in Maastricht. Freight TAILS focust zich op de snelle toename van vrachtverkeer en de vraagstukken die hierbij komen kijken.
Bijeenkomsten
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28