You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont
Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén
Miniszterelnökség
Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör
Városhálózatok magyar részvétellel

JESSICA 4 Cities

Urban Development Funds (UDFs) foreseen in the JESSICA initiative for integrated plans for sustainable urban development

EVUE II

Electric Vehicles in Urban Europe (EVUE) focuses on the development of integrated, sustainable strategies and dynamic leadership techniques for...
Bartók Béla Boulevard – utcamenedzsment Budán
A Creative Spirits projekthez kapcsolódó Bartók Béla Boulevard név alatt futó civil utcamenedzsment kezdeményezésről kérdeztük a Kulturális 11 Egyesület menedzserét, Jáki Monikát.
Közbeszerzéssel a közjóért. Nagykálló részvétele a Procure projektben
Hogyan lehet a közpénzek átgondolt költésével a helyi gazdaságot erősíteni, munkahelyeket teremteni? Nagykálló képviseletében Papp Bencét kérdeztük a Procure projekt által felvetett izgalmas lehetőségekről.
Változtatás tradícióval - Történelmi üzletek Lisszabonban
A „Történelmi üzletek” egy olyan önkormányzati program, amely azokat a boltokat díjazza és támogatja, amelyek történelmi és kulturális öröksége hozzájárul a város identitásához.
Események
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30