You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

Creative Clusters

The starting assumption of the project is that creativity can act as a driving force for economic development of small urban centres and not only of...

My Generation at Work

Promoting employability of young people in a changing labour market, with special focus on enterprising skills and attitudes.

ESIMeC II

Explores how demand-led workforce development strategies can be used as instruments of sustainable economic recovery in medium sized cities
23 transzfer projekt kezdi meg munkájának második fázisát
Az URBACT Monitoring Bizottsága az első körben 3 partnerrel elindult 25 transzfer (Jó Gyakorlat átadó) projekt közül 23-at engedett tovább a kibővített partnerségű második szakaszba. Ezekben 7 magyar város vesz részt.
Fókuszban a city branding - URBACT Várostalálkozó
A jelenleg futó projektek megismerésén túl a találkozón a városbranding, városmárkázás, városkommunikáció témáját jártuk körül, összegyűjtve közösen a hazai városokban érzékelhető erősségeket, lehetőségeket, és azonosítva jó megoldásokat is.
Tudjon meg mindent az URBACT programról!
Az URBACT új akciótervezési felhívással folytatja az európai városi tapasztalatcsere támogatását 2019-ben is. Az úgynevezett "URBACT-módszerről" most minden lényegeset egy helyen elolvashat!

Mit kezdünk a város átmeneti zónáival?

Maarten van Tuijl megvizsgálja a „sub>urban, re-inventing the fringe" hálózat 9 városában tapasztaltakat, újragondolva a városok átmeneti („fringe...

Események

Events
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31