You are here

URBACT i Sverige

Europeiska regionala utvecklingsfonden URBACT III är ett program för utbyte och lärande inom integrerad hållbar stadsutveckling i Europa. Tillväxtverket är nationell kontaktpunkt för URBACT i Sverige vilket innebär att vi sprider information och nyheter om programmet, men också rapporterar om vad som sker inom hållbar stadsutveckling i Sverige. På den här sidan får du information om URBACT på svenska.

Nationell kontaktpunkt för URBACT
Niels arbetar som handläggare på den nationella myndigheten Tillväxtverket, och är baserad i Malmö.
Niels
Boye
Departement med ansvar för URBACT
Näringsdepartementet
Cecilia
Lagerdahl
Relaterade nätverk

PREVENT

Involving parents in the prevention of early school leaving

CityRegion.Net

Develop new structures and tools that make it possible to improve collaboration on the "city-region" level...

Active A.G.E

Develop an exchange of experience between 9 cities facing an ageing population - in order to develop greater professional capacity and thus identify...
Berätta vad du tycker om URBACT programmet
Nu har det blivit dags att utvärdera det som har skett under de senaste åren gällande kännedom och förståelse av det europeiska URBACT programmet i Sverige. Fyll i enkäten före 19 november!
Detta tar Botkyrka med sig hem från URBACT City Fesivalen i Lissabon 2018
Väl hemma från City Festivalen i Lissabon, 13 - 14 september har URBACT i Sverige intervjuad områdesutvecklare Charlotte Rydberg från Botkyrka Kommun, som var med på sitt första URBACT evenemang. Läs vilka intryk Charlotte tar med sig hem.
Utvecklingsstöd till pilotprojekt om cirkulär ekonomi - sista ansökningsdag 1 november 2018
Arbetar ni för att stärka konkurrenskraften i små och medelstora företag utifrån miljömässig resurseffektivitet och återbruk? Då kan ni söka utvecklingsstöd från Tillväxtverket.
Digitalisering och hållbar stadsutveckling – så är det Serverat
Digitalisering och dess påverkan för hållbar stadsutveckling är en åtgärd utpekad av det nya Rådet för hållbara städer för att bidra till en långsiktig stadsutveckling. Det var den 1 juni 2018 som rådet presenterade sin första strategi till regeringen där forskning, kunskap, samverkan och det lokala perspektivet står i fokus för rådets planerade arbete framöver.
Sätt fart på den teknologiska och digitala ekonomin: Bli inspirerad av Techplace online!
Hur ska städer, näringslivet, utbildningsinstitutioner och människor kunna hitta relevant information som gör det möjligt för dem att växa i den ‘nya’ digitala ekonomin? Vad finns det för goda exempel på detta? Var kan alla dessa människor som vill skapa en förändring mötas? Svaret är TechPlace!
Ny strategi för levande städer
Det är Sveriges första nationella stadsutvecklingsstrategi. Det ökade bostadsbyggandet innebär stora möjligheter att ställa om till ett klimatsmart, attraktivt samhälle med människan i centrum
Svenska erfarenheter om hållbar stadsutveckling lyfts internationellt
Under våren 2018 avslutades sju projekt där svenska städer har deltagit. I en artikelserie om svenska URBACT-erfarenheter kommer du att få ta del av intressanta lärdomar. Följ berättelsen på vårt nyhetsbrev!

Berätta vad du tycker om URBACT programmet

Nu har det blivit dags att utvärdera det som har skett under de senaste åren gällande kännedom och förståelse av det europeiska URBACT programmet i...
Evenemang
Events
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31