You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune

Ministerie Verantwoordlijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Alice
JOSEPH
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Florian
GENOT
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Stefaan
PENNEWAERT
POD Maatschappelijke Integratie
Marie-Sabine
AMATO
Gerelateerde goede praktijken

Gerelateerde netwerken

Stay Tuned

Boosting the Frequency of Qualification

URBACT Markets

The goal of this project is to understand and explore the role of urban markets as key drivers of change in terms of local economic development,...
URBACT België - Newsletter n°5
Dit is de vijfde Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te contacteren voor alle extra informatie!
Gendergelijkheid in de stad: makkelijker gezegd dan gedaan
‘Gendergelijkheid’ is met regelmaat het achterliggende thema geweest van politieke discussies in 2018, waardoor instellingen over de hele wereld nader hebben bekeken hoe vrouwen en mannen in de persoonlijke, professionele en publieke sfeer met elkaar omgaan. Maar wat betekent dit voor Europese steden?
URBACT Infoday - Call for Action Planning Networks 2019 - 29/01/2019 Brussel
Op 29 januari 2019 organiseert het URBACT Contact Point België een infosessie (9.00-12.30) in Brussel (WBI) over de nieuwe oproep URBACT Action Planning Networks.

Article

Meer over URBACT

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties...

Article

URBACT België - Newsletter n°5

Dit is de vijfde Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te...

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Het Belgische contactpunt URBACT organiseert op 29 januari 2019 (morgen - 9.00-12.30) in Brussel een informatiesessie over de oproep tot Action Planning Network, die op 7 januari 2019 zal worden geopend.